Όμιλος Κυριών

Από τη δεκαετία του 1920 η Χ.Α.Ν είχε πολύ ενεργό ρόλο στην περίθαλψη προσφύγων, οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, παιδιών και νέων σε κίνδυνο, προγράμματα που συνεχίζει μέχρι σήμερα. Παράλληλα υποστηρίζει πρωτοβουλίες, συνεργασίες με οργανώσεις και ομάδες νέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μία από τις δράσεις της είναι ένα Πρόγραμμα Υποστήριξης οικονομικά ασθενών οικογενειών το οποίο υποστηρίζει η Ομάδα Εθελοντριών Γυναικών της Χ.Α.Ν Αθηνών, μέσα από την υλοποίηση εκδηλώσεων (εορταστικές αγορές, bazaar, συναντήσεις φιλίας), πνευματικών & ψυχαγωγικών δράσεων και κυρίως μέσα από οργανωμένες διανομές ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρούχα) σε 160 περίπου οικογένειες, που διαπιστωμένα έχουν οικονομικές δυσκολίες. Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων που χορηγούν στη Χ.Α.Ν μεγάλες εταιρείες (ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) υλοποιείται στο  νέο Παράρτημα του σωματείου μας στην πλατεία «Μπλόκο Δουργούτι» στο Νέο Κόσμο κάθε Πέμπτη.

Επίσης, δύο φορές το χρόνο (παραμονές του Πάσχα και των Χριστουγέννων), διοργανώνονται Bazaar διάρκειας 3-4 ημερών το κάθε ένα, όπου χαρίζονται ή πωλούνται» σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές διάφορα μεταχειρισμένα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ρουχισμός και υποδήματα. Με τα έσοδα αυτά αγοράζονται επιπλέον τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης που θα διανέμονται στις εβδομαδιαίες προγραμματισμένες διανομές.