Κατασκήνωση Πηλίου

Η κατασκήνωση της Χ.Α.Ν στο Πήλιο ιδρύθηκε το 1924 και είναι η πρώτη οργανωμένη κατασκήνωση στην Ελλάδα.

Βρίσκεται στο Ανατολικό Πήλιο στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Έχει έκταση 17.299 τ.μ. και απέχει τριακόσια  περίπου μέτρα από την καταπληκτική παραλία του Άη Γιάννη «Παπά Νερό». Οι εγκαταστάσεις εκτείνονται σε πλήρη επίπεδη επιφάνεια όπου το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από πλατάνια.

Η κατασκήνωση έχει δυνατότητα φιλοξενίας 300 περίπου  κατασκηνωτών και 40 εφήβων της Ακαδημίας στελεχών σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο.

Στην κατασκήνωση μπορούν να συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια 7-13 χρονών από όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, οικονομικής ή κοινωνικής τάξης.

Η κατασκήνωση λειτουργεί σε τέσσερεις περιόδους , δύο διάρκειας 21 ημερών και δύο διάρκειας 15 ημερών.

Αξιέπαινο είναι το πλούσιο κοινωνικό έργο της Χ.Α.Ν στο Πήλιο. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της , η κατασκήνωση φιλοξένησε τα παιδιά του προσφυγικού Ελληνισμού και των σεισμόπληκτων περιοχών. Η Χ.Α.Ν, λειτουργώντας με βασικές αρχές την αρμονική συνύπαρξη, τη φιλία, την ομαδικότητα, την πνευματική και ψυχική συνένωση των παιδιών συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλλει στη σφυρηλάτηση χαρακτήρων και στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων ατόμων.

Η κατασκήνωση της Χ.Α.Ν στο Πήλιο συνδέει την κοινωνική αυτή προσφορά με την ψυχαγωγία και τον εθελοντισμό. Σε έναν κόσμο που πλήττεται, πέρα από όλα τα άλλα, από μία βαθιά κρίση των αξιών, η Χ.Α.Ν μεταδίδει στα παιδιά το ήθος, την αξία της συνεργασίας και τα οπλίζει με την ουσιαστικότερη γνώση: τον σεβασμό και την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Περίοδοι Κατασκηνώσεων
Εγγραφές
Τιμοκατάλογος