ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΗΛΙΟΥ

Περίοδος Παλαιών κατασκηνωτών & Φίλων

Η κατασκήνωση της Χ.Α.Ν. στο Πήλιο από την ίδρυσή της το 1924 -η πρώτη οργανωμένη κατασκήνωση στην Ελλάδα- μέχρι και σήμερα που διανύει τη δέκατη δεκαετία λειτουργίας, αποτελεί σημείο αναφοράς και κιβωτό πολύτιμων αναμνήσεων για δεκάδες χιλιάδες κατασκηνωτές που έχουν βιώσει το «Πηλιορείτικο κατασκηνωτικό πνεύμα της Χ.Α.Ν.». Aποτελεί ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, μία μοναδική εμπειρία για τον κάθε έναν από αυτούς, έναν… Τρόπο ζωής, για μια ζωή»!

Αυτόν τον τρόπο ζωής πολλοί  παλιοί κατασκηνωτές από κάθε σημείο της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό δεν  παραλείπουν να τον ξαναθυμηθούν και να τον ζήσουν ξανά, συμμετέχοντας σε μία μικρή τετραήερη κατασκηνωτική περίοδο που ονομάζεται «Κατασκηνωτική Περίοδος Παλαιών Κατασκηνωτών & Φίλων».

Είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία για όλους τους κατασκηνωτές κάθε ηλικίας, να ξαναζήσουν για ελάχιστες έστω ημέρες τη ζωή του Πηλίου, να απολαύσουν το ταξίδι στον τόπο που αγάπησαν ως παιδιά, τα χρώματα, τα αρώματα, τις εικόνες , τις γεύσεις που έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα μέσα τους.

Να αναπολήσουν κάτω από τον Πηλιορείτικο ουρανό μνήμες, φίλους και στιγμές. Να ζωντανέψουν και να επιβεβαιώσουν τη μοναδική φιλία που τους δένει πάντα από παιδιά.  Από τη βραδιά γνωριμίας μέχρι τη βραδιά αποχωρισμού, εκεί στη πυρά, έχουν πολλά να πούν, πολλά να κάνουν πολλά να θυμηθούν.