Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Carlos Sanvee: «Φανταζόμαστε ξανά τον εαυτό μας και τον κόσμο μας»

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Carlos Sanvee: «Φανταζόμαστε ξανά τον εαυτό μας και τον κόσμο μας»

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Carlos Sanvee: «Φανταζόμαστε ξανά τον εαυτό μας και τον κόσμο μας»

Σε μια ομιλία προς το παγκόσμιο Κίνημα, ο Παγκόσμιος Γενικός Γραμματέας της YMCA Carlos Sanvee μοιράζεται το Όραμά του για το 2023 και μετά.

Αγαπητοί φίλοι στο παγκόσμιο κίνημα YMCA,

Δώσαμε υποσχέσεις ο ένας στον άλλον το 2022 τις οποίες πρέπει να εκπληρώσουμε το 2023. Και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Υπάρχουν πραγματικά τόσα πολλά να κάνουμε φέτος, σε έναν κόσμο που μας χρειάζεται τόσο πολύ.

Όπως έχουμε πει: «Αυτή είναι η στιγμή μας. Αυτή είναι η στιγμή μας. Ας ανάψουμε την αλλαγή».

Αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ενδυναμώνουμε τους νέους. αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ενδυναμώνουμε τις κοινότητες που υπηρετούμε και εμείς. και αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε ως παγκόσμιο Κίνημα. Μερικές φορές το ονομάζουμε «αλλαγή συστήματος».

Το YMCA Vision 2030 βρίσκεται στο στάδιο «Ignite». Και η ανάφλεξη θα οδηγήσει σε κρούση.

Φέτος – καθώς τα Εθνικά Κινήματα αρχίζουν να ευθυγραμμίζουν τις στρατηγικές και τα σχέδιά τους σε όλο το παγκόσμιο μας Κίνημα – θα δημιουργήσουμε τους υποστηρικτικούς μηχανισμούς. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο η World YMCA και οι τέσσερις Περιφερειακές Συμμαχίες θα υποστηρίξουν το παγκόσμιο κίνημα. τη δημιουργία ομάδων σε όλο το Κίνημα που θα συντονίζουν και θα υποστηρίζουν τις εργασίες στους τέσσερις βασικούς πυλώνες του αντίκτυπου του Vision 2030 (Κοινότητα Ευημερία, Έργο με νόημα, Αειφόρος Πλανήτης, Just World). και τους τρόπους με τους οποίους θα μετρήσουμε την πρόοδό μας στους 12 κοινούς Στρατηγικούς Στόχους του Οράματος 2030.

Αυτοί είναι τρεις στόχοι που συνοδεύουν κάθε έναν από τους τέσσερις πυλώνες: ένας πρώτος για το πώς θα αλλάξουμε τους εαυτούς μας στα YMCA μας. ένα δεύτερο για το πώς θα αλλάξουμε τις κοινότητες που υπηρετούμε. και ένα τρίτο για το πώς –χρησιμοποιώντας την παγκόσμια υπεράσπιση– θα ενισχύσουμε τη φωνή των νέων σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε ενθουσιασμένοι και ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς είστε επίσης.

Και ναι, είμαστε τρομοκρατημένοι, και πολλοί από εσάς επίσης. Όχι μόνο επειδή πολύ σωστά θέλεις να μάθεις «πώς» και «πότε».

Οι Εθνικοί Γενικοί Γραμματείς της YMCA που συναντώνται στο Κολοράντο στα τέλη Μαρτίου θα δουν αυτά τα σχέδια να τεθούν στο τραπέζι.

Και η ζωντανή μετάδοση « Ignite Show » της επόμενης εβδομάδας (17 Ιανουαρίου, 14:00 Γενεύη/CET) θα μας δώσει μια συναρπαστική γεύση για το πώς εμείς ως Κίνημα ανταποκρινόμαστε ήδη στο Vision 2030. Φροντίστε να συμμετάσχετε και να βεβαιωθείτε ότι ότι όλοι οι συνάδελφοί σας και όλοι οι νέοι σας θα ενωθούν μαζί μας. Μπορώ να σας υποσχεθώ και τα 45 λεπτά πληροφόρησης και έμπνευσης, βασιζόμενη στη μεγάλη επιτυχία των Daily Shows που μεταδόθηκαν από το ζωντανό Studio που δημιουργήθηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο στο Aarhus τον περασμένο Ιούλιο.

Φίλοι στο YMCA, ξαναφανταζόμαστε τον εαυτό μας και ξαναφανταζόμαστε τον κόσμο μας.

Εάν η πρόσφατα συμφωνηθείσα και κοινοποιημένη Δήλωση Αποστολής της YMCA είναι πράγματι να δημιουργήσει έναν δίκαιο, βιώσιμο, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο, τότε όπου επικρατούν τα αντίθετα αυτών των πραγμάτων, πρέπει να δράσουμε.

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε τους νέους και τις κοινότητες του Αφγανιστάν, της Αιθιοπίας, του Ιράν, της Μιανμάρ, των Κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών, του Περού, του Σαχέλ, της Συρίας, της Ουκρανίας, της Υεμένης, τότε καλούμαστε να σταθούμε όρθιοι. και να είναι η YMCA.

Είμαστε παρόντες σχεδόν σε όλα αυτά τα μέρη και από την παγκόσμια φωνή μας είμαστε παρόντες σε όλα.

Το 2023, ας ταξιδέψουμε ο ένας με τον άλλον και με όλους τους ανθρώπους που υπηρετούμε.

Ακούστε πώς το λέει η νέα μας Πρόεδρος του World YMCA, Soheila Hayek, στο σύντομο πρωτοχρονιάτικο βίντεο της.